اخبار
ایجاد دانش فنی و تولید شیرآلات پالایشگاهی با روش مهندسی معکوس
شیرآلات پالایشگاهی یکی از حساسترین تجهیزات کاربردی در صنعت نفت و گاز هستند که عملکرد صحیح آنها، موجب تامین خواستههای طراحی در بخش ظرفیت تولید شرکتهای پالایشگاهی و پتروشیمی میشود.
هنگام استخراج نفت یا گاز از میادین زیرزمینی، مقدار زیادی آب به همراه آنها به سطح زمین منتقل میشود که باید حتما جداسازی شود. با گرفتن آب همراه سیال (نفت، گاز …)، ارزش حرارتی سوخت افزایش پیدا میکند، زیرا ارزش حرارتی هر سوخت به ترکیبِ درصد عناصر سوخت وابسته است.
در صنایع پالایشگاهی که وظیفه فرآورش و پالایش گاز را برعهده دارند، یکی از فرآیندهای ضروری روی گاز، گرفتن رطوبت همراه گاز است. صنایع پالایشگاهی برای گرفتن آب همراه گاز از یک تجهیز موسوم به مولکولارسیو (Molecular sieve) یا غربال مولکولی استفاده میکنند. این تجهیز شیمیایی باید در اندازه متناسب و در مقادیر بالا در یک محفظه تزریق شود تا در ترکیب با آب، رطوبت همراه گاز را بگیرد.
اجرای صحیح عملیات آببندی در برجهای خشککن پالایشگاههای گازی، در مواقع تزریق مولکولارسیوها باید به صورت آب بندی کامل باشد. به منظور ایجاد یک محفظه کاملا آببندی شده، دو شیر در پاییندست و بالادست این فرآیند بسته میشوند و باید کاملا بدون نشتی باشند، زیرا در صورت وجود نشت در شیر پاییندست یا بالادست، گاز از محل نشتی فرار کرده و فرآیند رطوبتگیری به درستی انجام نمیشود. این شیرها در طی روز، چندین بار باز و بسته میشوند و باید به شکلی طراحی و تولید شوند که در تکرار این فرآیند باز و بستهشدن، خاصیت آببندی خود را از دست ندهند. یکی از انواع شیرآلات مناسب برای آببندی محفظه رطوبتگیری گاز، شیرآلات توپی (rising stem ball valve) هستند.
شرکت دانش بنیان صدرا ماهان پارسیان، فعالیت خود را از سال 1390 را با هدف طراحی و تولید شیرآلات صنعتی خاص مورد استفاده در صنایع پتروشیمی، پالایشگاهی و نیروگاهی با مهندسی معکوس روی شیرآلات برندهای معتبر جهانی آغاز نمودهاست و پس از سالها تلاش در خصوص ساخت شیرآلات صنعتی خاص، در حال حاضر به عنوان سازنده ایرانی در حال ارائه خدمات میباشد.
صندوق پژوهش و فناوری جهاددانشگاهی نیز با مشارکت و سرمایهگذاری از طریق تامین مالی جمعی نسبت به ارائه خدمات مالی و اعتباری به این طرح، اقدام نمود.