اخبار
ایجاد دانش فنی و تولید داروی تزریقی ضد سرطان امتانسین
همواره دسترسی به دارو یکی از چالشهای مراجعان و بخش بهداشت و درمان در ایران است. با توجه به تحریمهای فزاینده این امر با اختلال و معضلات بیشتری نیز رو به رو شده و مشکلات متعددی را برای بیماران و بستگان ایشان ایجاد کرده است. در این بین مشکلات مربوط به دسترسی به داروهای ضد سرطان برجسته است و بیماران مبتلا به سرطان علاوه بر تحمل رنج بیماری با مشکلات دسترسی به دارو و هزینههای گزاف دارو نیز مواجه هستند.
داروی کادسیلا (تراستوزوماب امتانسین) یک ترکیب آنتی بادی-دارو است که برای ارائه شیمی درمانی قوی به طور مستقیم بهسلولهای سرطانی HER2 مثبت مهندسی شده است و به طور بالقوه آسیب بهبافتهای سالم را محدود میکند. این دارو ترکیبی از دو خاصیت ضد سرطانی است که توسط یک پیوند دهنده پایدار بههم متصل شدهاند: خاصیت هدفگیری HER2 تراستوزوماب (ماده فعال هرسپتین) و عامل شیمیدرمانی DM1.
Kadcyla به عنوان یک داروی واحد در بیش از 100 کشورجهان، ازجمله ایالات متحده و اتحادیه اروپا، برای درمان افراد مبتلا به سرطان سینه پیشرفته HER2 مثبت که قبلاً شیمی درمانی مبتنی بر هرسپتین و تاکسان را به صورت جداگانه یا ترکیبی دریافت کرده اند، تایید شده است. داروی کادسیلا همچنین برای درمان کمکی (پس از جراحی) افراد مبتلا به سرطان پستان اولیه HER2 مثبت با بیماری تهاجمی باقیمانده پس از درمان نئوادجوانت (پیش ازجراحی) که شامل شیمیدرمانی مبتنی بر هرسپتین و تاکسان است، نیز تأیید شده است.
در حالی که EMTANSINE با پشت سر گذاشتن مراحل پژوهش و توسعه فناوری، موفقیت قابل توجهی از خود نشان داده است؛ ممکن است همه بیماران واجد شرایط درمان با این دارو نباشند. بنابر این، پزشکان عوامل مختلفی از جمله مرحله سرطان، سلامت کلی و ویژگیهای فردی بیمار را قبل از تعیین برنامه درمانی مناسب ارزیابی میکنند .
شرکت نانو دارو پژوهان پردیس به عنوان اولین تولید کننده داروهای ضد سرطان بر پایه نانوذرات آلبومین و پیشرو در زمینه پژوهش و فناوری و تولید سامانههای نوین دارورسانی ذرهای، در سال 1390 تاسیس شده و هدف خود را طراحی و اجرای فناوریهای نوین دارویی قرار داده است تا از این طریق از یک سو در جهت ارتقای سطح علمی و فناوری صنعت داروسازی کشور گام بردارد و از سوی دیگر امکان دسترسی بهتر درمانی و بهبود کیفیت زندگی بیماران را فراهم آورد.
صندوق پژوهش و فناوری جهاددانشگاهی نیز با مشارکت و سرمایه گذاری از طریق تامین مالی جمعی نسبت به ارائه خدمات مالی و اعتباری به این طرح، اقدام نمود.