اخبار

ایجاد دانش فنی و بهره‌برداری از سیستم هوشمند مدیریت سلامت دام

آی‌کَتِل (icattle) سیستم هوشمند مدیریت سلامت دام

دامداری یکی از صنایع بسیار مهم در زنجیره امنیت غذایی انسان بوده و سلامت محصولات دامی مستقیما بر روی سلامت انسان اثر گذار است. دام موجودی زنده، دارای متغیرهای رفتاری شناخته‌شده و ناشناخته متعدد است اما صنعت دامداری در بهره‌برداری اقتصادی از این صنعت عملکرد قابل قبولی نداشته است. این عملکرد ناقص ناشی از خطای انسانی و ناآشنا بودن با دینامیک رفتاری دام است.

مطالعات در حوزه دام و پرورش آن، کاهش ۳۰ تا ۷۰ درصدی بهره‌وری اقتصادی گله بر اثر خطاهای انسانی را نشان می‌دهد. میزان این خطاها رابطه معکوس با دانش به کارگرفته شده دارد. همچنین این مطالعات و پژوهش­‌ها نشان می‌دهد می‌توان با فناوری و نوآوری تا ۸۰ درصد این خسارات را با شناسایی دقیق رفتار دام و پایش سیستمی سلامت گله کاهش داد. استخراج شاخص‌های رفتاری و سلامتی دام امکان کنترل و کاهش جدی خطای انسانی را می‌دهد و زمینه بهبود چشمگیر مدیریت اقتصادی گله را فراهم می‌کند. بنابراین، هوشمندسازی فرآیند‌ها در دامداری و همچنین کنترل سلامت دام، به ارتقای سلامت و بهبود بهره‌وری تولید و آسایش بیشتر آن‌ها منجر خواهد شد.

آی‌کَتِل (icattle) یک سیستم هوشمند مدیریت سلامت دام حاصل فعالیت­‌های پژوهشی و فناورانه است که با نصب محصول بر روی بدن دام و همچنین استقرار زیرساخت در محل زیست دام در دامداری، داده‌های مربوط به سلامتی دام را جمع‌آوری و پالایش کرده، ارزیابی و نتیجه‌گیری می‌کند و درنهایت، اطلاعات مربوط به سلامت دام شامل: وضعیت دما و رطوبت محل زیست، موقعیت مکانی، رفتار فعلی، پیش‌بینی زمان زایمان، دمای بدن، تحرک، خوردن، خوابیدن و استراحت را با ساده ترین ابزار مثل تلفن همراه به‌شکل بلادرنگ(Real-time)، از هر جایی و در تمام ساعات شبانه روز، به اطلاع دامدار می‌رساند.

شرکت دانش‌بنیان ویرا ارتباط شایگان تولید کننده محصول آی‌کتل، از سال 1400 فعالیت خود را در زمینه اینترنت اشیاء و تجهیزات مرتبط با جمع آوری و تحلیل داده‌ها و ارایه خدمات داده محور در حوزه های صنعتی، دام‌پروری و کشاورزی آغاز کرد.

صندوق پژوهش و فناوری جهاددانشگاهی نسبت به ارائه خدمات مالی و اعتباری به این طرح، اقدام نمود.